MONIN Studija
MONIN istorija – skoniai, gimę Prancūzijoje
MONIN kelionė prasidėjo 1912 m. Prancūzijos mieste Bourges, kur jaunas verslininkas Georges Monin nusprendė kurti išskirtinius skonius. Jo šūkis – „Tik kokybė turi prasmę“ – tapo kertine vertybe, lydinčia MONIN prekės ženklą iki šių dienų.
Iš pradžių Georges vertėsi vyno ir stipriųjų gėrimų prekyba, tačiau greitai pastebėjo rinkos spragą – trūko aukštos kokybės sirupų, galinčių praturtinti gėrimus ir desertus. Jis ėmė eksperimentuoti su natūraliais vaisiais, uogomis ir prieskoniais. Taip gimė pirmieji MONIN sirupai, išsiskiriantys autentiškumu, sodriu skoniu ir natūralumu.
Vėliau verslą perėmė jo sūnus Paul Monin, sustiprinęs prekės ženklo pozicijas Prancūzijoje. Trečiosios kartos atstovas Olivier Monin ėmėsi tarptautinės plėtros – MONIN tapo pasauliniu lyderiu, atvėrusiu duris į JAV, Azijos ir Artimųjų Rytų rinkas.
Šiandien MONIN produkcija pasiekia daugiau nei 150 šalių, o gamybos centrai veikia Prancūzijoje, JAV, Malaizijoje, Kinijoje ir kitose pasaulio vietose.
MONIN siūlo daugiau nei 150 skonių sirupų, vaisių tyrelių, padažų ir kitų ingredientų, skirtų tiek profesionalams, tiek gurmanams. Kiekvienas skonis kuriamas su meile, preciziškumu ir pagarba tradicijai – taip, kaip tai darė Georges Monin prieš daugiau nei šimtmetį.
MONIN šiandien – įkvėpimo ir galimybių šaltinis
Šiandien MONIN – tai daugiau nei šimtmečio patirtį turintis prekės ženklas, kuriuo pasitiki profesionalai visame pasaulyje. Nuo kavinių baristų iki prestižinių barų barmenų – MONIN siūlo platų aukščiausios kokybės sirupų, tyrių, padažų pasirinkimą, įkvepiantį kurti, eksperimentuoti ir stebinti.
Už MONIN sėkmės slypi pasaulinė ekspertų ir ambasadorių komanda, kuri dalijasi ta pačia aistra skoniui, kūrybai ir kokybei. Šie profesionalai – baristos, barmenai ir skonio kūrėjai – dirba visame pasaulyje, atstovaudami MONIN vardą savo regionuose.
Kiekvienas iš jų ne tik pristato MONIN produktus savo šalyse, bet ir dalijasi patirtimi, veda mokymus, kuria naujus receptus bei prisideda prie globalių skonio tendencijų formavimo.
Nors dirba skirtingose šalyse, MONIN ambasadoriai nuolat bendrauja bei keičiasi patirtimi ir idėjomis, o kartą per tam tikrą laiką susitinka gyvai – tai tampa kūrybinėmis dirbtuvėmis ir įkvėpimo šaltiniu. Tokie susitikimai leidžia ne tik atnaujinti žinias, bet ir kurti bendras pasaulines iniciatyvas, kurios gimsta iš skirtingų kultūrų, rinkų ir patirčių.
Tai daugiau nei komanda – tai pasaulinė skonių bendruomenė.
Tvarumas – ne pasirinkimas, o MONIN vertybė
MONIN nuo pat pradžių vadovaujasi paprasta, bet gilia filosofija: kokybiškas skonis turi kilti iš pagarbos gamtai. Todėl tvarumas yra neatsiejama MONIN komandos veiklos dalis – nuo atsakingos žaliavų kilmės iki inovatyvių sprendimų gamyboje.
LIFE ZEUS – pažangi vandens perdirbimo iniciatyva
Vienas didžiausių MONIN pasididžiavimų – tarptautinis LIFE ZEUS projektas, kuriuo MONIN komanda siekia visiškai perdirbti ir pakartotinai panaudoti vandenį savo gamykloje Prancūzijoje.
— Daugiau nei 90% naudojamo vandens – išvaloma ir grąžinama atgal į gamybą.
— Kasmet taip sutaupoma apie 40 000 m³ vandens – tiek užtektų mažam miestui!
— Moderni filtravimo sistema leidžia dirbti be skysčių nutekėjimo į aplinką.
Tai ne tik technologija – tai MONIN pažadas gamtai. Daugiau informacijos: https://www.life-zeus.eu/
Yuzu plantacijos – nuo sėklos iki puodelio
MONIN įkūrė savo pirmąją yuzu citrusų plantaciją PortugalIjoje (Chancuda), kuri apima net 30 ha (apie 74 akrus) ir kurioje auga apie 25 000 yuzu medžių. Ši plantacija – ne tik žaliavos tiekėjas, bet ir eksperimentų laukas:
— Augalai auginami be pesticidų, naudojant biodinaminės žemdirbystės principus, kurie stiprina dirvožemį ir palaiko biologinę įvairovę.
— Daugiau kaip 40 rūšių medžių ir kitų augalų pagerina ekosistemos sveikatą, pritraukia naudingus vabzdžius ir paukščius.
MONIN yuzu plantacijos – tai ne tik natūralus aromatas: tai ilga kelionė, atsakomybė ir pasišventimas tvarumo idealams. Džiaukitės ne tik skoniu, bet ir mintimi – kad į jūsų taurę patenka kažkas ypatingo.
MONIN Studija Vilniuje – skonių centras ir profesionalų erdvė
Sveiki atvykę į MONIN gėrimų studiją – išskirtinę erdvę, kur susilieja kūryba, profesionalumas ir aistra skoniui. Čia gimsta įkvepiančios gėrimų idėjos, vyksta mokymai, dalijamasi patirtimi ir eksperimentuojama su įvairiapuse MONIN skonių palete – nuo klasikinės vanilės iki egzotiško yuzu.
Mokymai ir gėrimų meniu sudarymas
Pravedame mokymus ir degustacijas tiek pradedantiesiems, tiek patyrusiems baristoms, barmenams, barų vadovams.
— Kavos ir kokteilių kūrimas su MONIN produktais
— Sezoninių gėrimų mokymai
— Sezoninio ir nuolatinio gėrimų meniu sudarymas
— Individualios konsultacijos, apmokymai restoranams, kavinėms ir barams
Ne tik paslauga – ilgametė partnerystė
Pasirinkę MONIN, klientai gauna ne tik produkciją, bet ir idėjas, receptūras, nuolatinį palaikymą bei tvirtą, ilgalaikę partnerystę.
– Profesionalūs MONIN ambasadoriai, turintys ilgametę know-how patirtį ir gilų žinojimą apie gėrimų kultūrą
– Tarptautinė ekspertų komanda – žinios, palaikymas ir praktinė patirtis iš viso pasaulio
– Funkcionali gėrimų studija Vilniuje – vieta kurti, ragauti ir tobulėti
– Mokymai ir degustacijos visoje Lietuvoje – atvykstame pas jus
– Individualus požiūris į klientą – receptai ir meniu pagal jūsų verslo specifiką
– Visa reikalinga rinkodaros medžiaga – skrajutės, stoveliai, meniu maketai
– Nuolatinis palaikymas – reguliarūs mokymai, konsultacijos ir pagalba
– Masterclass renginiai su MONIN ekspertais iš viso pasaulio
MONIN ambasadoriai Lietuvoje
Barbara Kuzborskienė
MONIN prekės ženklo ambasadorė Lietuvoje
Mob.tel.: +370 612 85 387
Mail.: monin@sangaida.lt
Mindaugas Burneika
MONIN prekės ženklo ambasadorius Lietuvoje
Mob.tel.: +370 612 76 180
Mail.: studija@sangaida.lt